Over mij

Hi! Welkom bij i-Mieke.

i-Mieke geeft een blik op hoe ik in mijn leven sta. Met nieuwsgierigheid en liefde. Door de jaren heen heb ik heel wat barrières doorbroken. Ook had ik vaak een masker op, om te voldoen aan de verwachtingen van een ander (ook mijn interpretatie van de verwachtingen van een ander). Dit kostte me veel energie. Dit is de afgelopen 2 jaar drastisch veranderd.

In 2017 ben ik begonnen met het opzetten van de i-Mieke blog. Deze blog gebruik ik om al mijn ideeën in mijn hoofd van me af te schrijven. Ik hoop dat jullie er met plezier naar kijken en wellicht ook inspiratie uit halen.

De i-Mieke blog heeft een paar hoofdthema’s:

  • verhalen
  • groen leven
  • zoektocht naar rust
  • autisme (met name asperger)

en nog veel meer.

Dus… Wie is het gezicht achter i-Mieke?

Ik ben blij dat je het vraagt! Ik ben Mieke. Ik ben 35 jaar en woon in de Haarlemmermeer, een uit de kluiten gewassen gemeente naast Amsterdam. Door mijn leven heen heb ik al heel wat afgeschreven. Het is voor mij een fijne manier om gedachten en ideeën in mijn hoofd los te laten.

Afgelopen jaar ben ik in een burn-out terecht gekomen. Op een dag kon ik niet meer. Ik was alleen maar nerveus. Een algehele spanning, zoals ik het niet kende, stroomde door mijn lijf bij de gedachte dat ik productief moest zijn. Inmiddels ben ik langzaam maar gestaag aan het opkrabbelen. Het gaat steeds beter. Ik heb via de harde weg moeten leren om weer te luisteren naar mezelf. Ik merkte ook dat mijn energie van mijn lichaam niet synchroon met mijn hoofd beter wordt.

Een lange tijd heb ik niks kunnen schrijven, totdat begin dat jaar in Hoofddorp een schrijfcursus voorbij kwam. Samen met mijn jongste zus heb ik de cursus met veel plezier gevolgd – ondanks dat ik niet alles door mijn burn-out kon bijhouden.

In maart heb ik de knoop doorgehakt om een website op te zetten. Ik kreeg veel positive feedback van mijn omgeving over mijn verhalen en e-mails. Dat is natuurlijk fantastisch. Nog leuker is dat ik het nu met de wereld kan delen.

Mijn waarden:

  • Ik geloof dat er niet iets is als perfect. Ik streef ernaar om een authentiek zelf te zijn.
  • Ik geloof dat ik het recht heb op geluk, liefde en respect.
  • Ik streef er iedere dag naar om een betere wereld voor mezelf en voor anderen te creëren.

Wil je meer over mij weten? Check mijn blog!